Raymond Cuijpers begon zijn carrière als voetballer en had alles in zich om prof te worden. Ware het niet dat hij zijn enkel blesseerde en hierdoor het voetballen op topniveau op moest geven. Dit bepaalde de keuze die hij zelf eerder niet wist te maken: word ik voetballer of kunstenaar?

In het werk van Cuijpers speelt voetbal nog steeds een grote rol. Zo baseerde hij tekeningen en schilderijen op spelmomenten uit bepaalde voetbalwedstrijden. In het werk Dutch Football (2006) reist de kunstenaar met de bal aan de voet door Nederlandse landschappen en de straten van onze steden.

SENSATIONAL MIX heeft Cuijpers uitgenodigd om voor het project LADUMA! een nieuw videowerk te realiseren met betrekking tot de Afrikaanderwijk en het WK 2010 in Zuid-Afrika, en dit werk samen met Dutch Football te tonen. Deze video bestaat uit beelden die de kunstenaar de afgelopen jaren heeft gefilmd van voetballende jongeren in een soortgelijke omgeving als de Afrikaanderwijk. Naast de twee video’s werd ook een serie foto’s getoond met een aansluitende thematiek.


Meer info over Raymond Cuijpers en zijn werk hier