Helaas zijn er op dit moment geen nieuwe berichten. Je kunt je wel nog abonneren op de nieuwsfeed voor nieuwsberichten via de RSS-feed onderaan in het menu, zodat, wanneer er wel weer nieuwsberichten verschijnen, je op de hoogte wordt gebracht.

Na Vrijstaat Vlag ook Volkslied en... Cocktail

Na het selecteren van de mooiste vlag voor Vrijstaat AFRI op 6 oktober 2012, die inmiddels alle websites en andere zaken gelieerd aan Vrijstaat AFRI siert, wordt er op 4 januari 2013, tijdens de AFRI Nieuwjaar festiviteiten, een volksliederenwedstrijd gehouden, waarbij het beste volkslied wordt gekozen door de ingezetenen van Vrijstaat AFRI. Om het helemaal af te maken wordt er tijdens de nieuwjaarsborrel zelfs een eigen Vrijstaatscocktail gelanceerd: de AFRI libre. We hadden ook  al een eigen gedrukte krant en een online magazine. Het begint nu echt serieus te worden met de vrijstaat.... 

Voor meer info over Vrijstaat AFRI, ga naar Vrijstaatafri.net
De informatie over de activiteiten op 4 januari zijn ondergebracht op een speciaal voor dit evenement (door SENSATIONAL MIX gemaakte) website: AFRI Nieuwjaar website

Het online magazine heet Vrij AFRI, daar zijn tevens de online versies van de AFRI Courant te vinden, die onder hoofdredactie een van de ingezetenen van Vrijstaat AFRI wordt geproduceerd.

 

Ontwerp de vlag!

Oproep aan alle inwoners van de Afrikaanderwijk: ontwerp de vlag!

Ontwerp de officiële vlag voor de Vrijstaat AFRI en win een mand met producten van lokale winkeliers t.w.v. 200 €

Op zaterdag 6 oktober 2012 wordt de Vrijstaat AFRI uitgeroepen. 

AFRI staat voor Autonome Federatie van Ruimdenkende Ingezetenen en we nodigen elke bewoner van de Afrikaanderwijk uit om burger te worden van deze nieuwe staat.

Deze trotse, nieuwe staat heeft natuurlijk een vlag nodig die deze trots en de kracht van de Afrikaanderwijk verbeeldt. Wij dagen elke bewoner van de Afrikaanderwijk uit om de vlag te ontwerpen!

Voorwaarden voor deelname aan de prijsvraag ‘Vlag voor AFRI’:

- Je moet in de Afrikaanderwijk wonen om mee te kunnen doen.

- Het ontwerp bestaat uit een tekening of maquette in materialen naar keuze van de ontworpen vlag met een beschrijving van de materialen die jij denkt dat hier bij horen. Denk er aan dat de vlag jarenlang en in weer en wind buiten zal moeten wapperen!

- Op de vlag moet een symbool voor de Vrijstaat AFRI komen te staan. Ook kleuren hebben bepaalde betekenissen. Denk hier over na bij het ontwerpen. Welke kleuren en welk symbool vind jij het beste horen bij je wijk?

Heb je er zin in en wil jij de prijs winnen? Lever je ontwerp dan vóór 24 september 2012 in bij LCC ’t Klooster o.v.v. VLAG VOOR AFRI / SENSATIONAL MIX of stuur het ontwerp via e-mail naar: roland @ sensationalmix.nl

Een deskundige jury – namelijk iedere inwoner van de Afrikaanderwijk – zal beslissen welk ontwerp zij het mooist vindt. Van het winnende ontwerp zal door het Wijkatelier van Freehouse een heuse vlag worden gemaakt die eind oktober geplant zal worden op een centrale locatie in de wijk. 

 

Dick Verdult op de Kaap

Als onderdeel van Reading Heads 39 interviewt Pam Emmerik beeldend kunstenaar, musicus, schrijver en performer Dick Verdult a.k.a. Dick el Demasiado in Tjechov & Co., literair café. 

Hij bereidt voor SENSATIONAL MIX een multimediaspektakel voor dat volgend jaar op een drijvend ponton in de Rijnhaven zal worden opgevoerd. Bovendien heeft hij een prachtige solotentoonstelling in het Van Abbe Museum op dit moment.

In geuren en kleuren zullen deze en andere relevante zaken uit het leven en werk van Dick de revue passeren. Kom dus op vrijdag 16 december naar Delistraat 2, Katendrecht, Rotterdam van 16.30 to 19.00 uur.

 

Esther Urlus laat ons zien...

De laatste workshop in de reeks workshops over zintuigen staat in het teken van het gezichtsvermogen. Onder het motto ‘Zien in beelden’ zal filmmaker/beeldend kunstenaar Esther Urlus ons inwijden in de ‘direct animatie’: een animatie techniek waarbij direct op het filmmateriaal (celluloid) wordt gewerkt, zonder tussenkomst van een camera. Al in de begintijd van de cinema werd er met deze minder bekende techniek geëxperimenteerd. Direct animaties maak je bijvoorbeeld op doorzichtige film waar je op kunt tekenen, stempelen en plakken. Een andere mogelijkheid is om leader film en found footage, dus al bestaande films te gebruiken, waar je in kunt krassen, bleken, schuren en meer. Met direct animaties kunnen ook geluiden met een filmstrook worden gecreëerd. Het gaat hier meestal om ruis, maar met een beetje handigheid en kunde ontstaan uit patronen op celluloid (analoge) synthesizerachtige tonen.

De workshop is gratis, het enige dat de deelnemers mee moeten nemen is één of meerdere (liefst krakende) plastic zakken met logo en, als je dat toch in huis hebt, een potje nagellak. Geen enkel beletsel om mee te doen dus! Aanmelden kan nog steeds via bureau@sensationalmix.nl. Ben er wel snel bij want de workshop is bijna vol. De workshop wordt gehouden op 26 mei a.s. vanaf 13.30 u. in 't Kopblok in Hillesluis, Rotterdam Zuid.

'Mothlight': insektenvleugels direkt op een strook doorzichtige 16mm film geplakt.
Werk van Stan Brakhage, dé direct animatie filmmaker.

 

Reisgids en dagboek Architectuurornamenten

Voor degene die het hebben gemist: de brochure/ reisgids, vormgegeven door Marieke de Rooy, behorende bij de tentoonstelling over architectuurornamenten in de Afrikaanderwijk van Marion Möller die SENSATIONAL MIX onlangs presenteerde is via een pdf hier alsnog te bekijken.

Lees hier ook het dagboek dat Roland Groenenboom heeft bijgehouden tijdens de tentoonstelling. Meer algemene info over deze tentoonstelling hier.

 

Wijziging adresgegevens SENSATIONAL MIX

Helaas is er voorlopig een einde gekomen aan de samenwerking tussen SENSATIONAL MIX en een grote woningbouwcorporatie voor wat betreft een kantoorpand van waaruit wij kunnen opereren. Omdat een eventuele voortzetting hiervan niet in de nabije toekomst lijkt te liggen hebben wij ons telefoonabonnement op moeten zeggen waardoor ons vaste nummer (010 7511162) is komen te vervallen. We blijven bereikbaar op bureau@sensationalmix.nl (voor algemene zaken als aanmelding mailinglijst e.d.), nathalie @ sensationalmix.nl en roland @ sensationalmix.nl.

Natuurlijk gaan onze activiteiten gewoon door!

 

Smaakwandeling door de modder

Onder de titel 'Smaakwandeling door de modder vindt aanstaande donderdag een workshop 'eetbare kunst maken en proeven' plaats onder leiding van Zeger Reyers. Reyers is bekend van zijn kunstwerken met eetbare zaken als paddestoelen en mosselen, maar ook van 'Rotating Kitchen', een werk waarbij hij een compleet ingerichte keuken liet ronddraaien tijdens een expositie. Wij garanderen dat de deelnemers aan deze workshop met beide benen op de grond blijven, althans fysiek. Er zijn nog enkele plaatsen voor deelname. Inschrijven kan via bureau@sensationalmix.nl. Deelname is gratis, wel drie borden en bestek meenemen!

 

'Reisgids' bijna af

Onze reisgids is zo goed als gereed, de tentoonstelling is zo goed als ingericht. De Zuiderster is bijna klaar om de eerste gasten te ontvangen. De opening van de tentoonstelling is op 7 april om 17 u., maar hierbij alvast een preview van een bladzijde uit de bijbehorende reisgids bij de tentoonstelling over architectuurornamenten van Marion Möller, een detail van een ornament van Pretorialaan 18, Afrikaanderwijk, Rotterdam:

 

Verhalen vertellen met Wapke Feenstra

Vanmiddag was het intensief praten en luisteren geblazen tijdens de workshop van Wapke Feenstra in Wijkcentrum 't Kopblok in Hillesluis. Deelnemers brachten de meest uiteenlopende dingen mee, waar eerst onder een doek aan werd gevoeld door mededeelnemers, die vervolgens hun eerste associaties met het voorwerp moesten vertellen. Het viel lang niet mee om niet te vervallen in een spelletje voorwerp raden, maar écht te voelen en te verwoorden waar het voorwerp je aan deed denken. Een plastic handschoen gevuld met afwaswater, zorgde voor grote verwarring, maar zelfs een theelepel kon nog mooie indrukken opleveren. Vervolgens vertelde Wapke over haar eigen werk én gaf een voorbeeld van verhaal: een mooie opmaat voor het echte werk van de deelnemers, het eigen verhaal vertellen.

De voorwerpen én deelnemers werden vervolgens op de foto gezet door fotograaf Paul van der Blom, die gewapend met scherm, paraplu, lamp en indrukwekkende camera een heuse ministudio ingericht had.

De verhalen worden nu uitgewerkt en samen met de foto's op een apart deel van onze website geplaatst, zodat eenieder het verhaal kan lezen over juist die éne sleutel, dat rare beeldje of een pol gras.

 

Wat voelt Hillesluis?

Wat voel je als je een theelepel in je hand hebt? Of een stuk fruit? Misschien laat die kleine lepel in je grote hand je wel voelen dat je geen kind meer bent. Of lijkt het fruit veel minder rijp dan vroeger of dan in het land waar je geboren bent…

Onder leiding van Wapke Feenstra wisselen deelnemers aan de workshop ‘Tasten in je geheugen’ verhalen uit over vroeger en gisteren. De verhalen komen tot stand door het voelen aan zelf meegebrachte voorwerpen - dus nadrukkelijk niét door ernaar te kijken - die kunnen variëren van een zelf geteelde ui tot een beeldje geschonken door een favoriete oudtante. De enige eis is dat het voorwerp handzaam moet zijn én dat er iets over te vertellen valt.

De verhalen én de bijbehorende objecten worden op een website gedocumenteerd, zodat een mooie bundeling ontstaat van al deze verschillende herinneringen die in een wijk leven. 

De workshop vindt plaats in wijkcentrum 't Kopblok in Hillesluis op 31 maart ,13.30 u. - 16.30 u.

Meer info hier