SENSATIONAL MIX heeft een Vrijstaat uitgeroepen!

Op zes oktober 2012 is op initiatief van SENSATIONAL MIX de nieuwe micronatie Vrijstaat AFRI uitgeroepen. Vrijstaat AFRI biedt een platform voor bewoners van de Afrikaanderwijk en andere betrokkenen om op een andere, creatieve manier naar de wijk te kijken en zelf het intiatief te nemen om projecten of activiteiten in gang te zetten. Dit kan varieren van het opzetten van team om te zorgen dat er meer groen komt, tot aan het ontwikkelen van kunstwerken samen met de nieuwe ingezetenen van Vrijstaat AFRI. Lees hier onder andere hoe je een AFRI-burger kunt worden en mee kunt helpen deze nieuwe staat vorm te geven!

Op 4 januari organiseerde SENSATIONAL MIX (als dagelijks bestuur van Vrijstaat AFRI) in samenwerking met 11 andere sociaal-culturele en kunstinstellingen een nieuwjaarsfeest in Vrijstaat AFRI/Afrikaanderwijk. Meer info en een beeldverslag van dit zeer geslaagde feest vind je hier.

Vrijstaat AFRI verklaring:

Een vrijstaat is een onafhankelijke staat binnen een grotere natie. AFRI  ligt als onafhankelijke staat binnen de deelgemeente Feijenoord, de gemeente Rotterdam, Nederland, de Europese Unie, de wereld, het universum... 

De grenzen van de Vrijstaat AFRI vallen samen met die van de Afrikaanderwijk: de Laan op Zuid in the noordoosten, de Putselaan in het zuiden en de metrolijn in het westen.

Met het uitroepen van de Vrijstaat AFRI wil kunstinitiatief SENSATIONAL MIX de bewoners van de Afrikaanderwijk een platform bieden waarop zij hun zegje kunnen doen en waar ze ook daadwerkelijk gehoord zullen worden. 

Door middel van eigen initiatieven en creativiteit zullen de bewoners van de Afrikaanderwijk als de nieuwe burgers van de Vrijstaat AFRI gezamenlijk aan de buitenwereld duidelijk maken dat zij de aandacht opeisen die hun wijk verdient. 

De Afrikaanderwijk en Rotterdam Zuid in het algemeen worden maar al te vaak in een hokje gestopt en dat pikken we niet langer! 

Hier gaan wij samen wat aan doen, want wij AFRI-anen zijn een trots volk dat voor zijn rechten opkomt. Ieder individu is sterk en gelijkwaardig maar alleen door samenwerking staan we sterk. 

Het credo van AFRI is dan ook: 

Concordia res parvae crescunt (Eendracht maakt macht)

Voor meer info over Vrijstaat AFRI en alle activiteiten ga naar Vrijstaatafri.net