SENSATIONAL MIX werd in het kader van een maand durende onderzoekstentoonstelling Florida uitgenodigd door TENT. om van 6.1.2010 tot en met 10.1.2010 iets meer van haar ideeën te laten zien. Aangezien het kersverse kunstinitiatief op dat moment nog bezig was met de voorbereidingen van haar eerste projecten werd besloten tot een overduidelijk tijdelijke opstelling (zo uit de verhuisdozen) die in indruk gaf van de geplande projecten en waarbij eerder werk en achtergrondinformatie van participerende kunstenaars werd gegeven.

Zo was er werk te zien van Raymond Cuijpers en Laura Emsley (participanten voor project LADUMA!), een vijftal single channel video's van Dias & Riedweg en enkele presentaties van 'Complaints Choirs' uit allerlei landen. Daarnaast werden er workshops 'Klachtenliederen componeren en uitvoeren' gegeven door de twee componisten die later ook Klachtenkoor Rotterdam Noord en Zuid zouden gaan leiden. Met name de workshops waren een succes: de eerste leden van Klachtenkoor Rotterdam zijn hier geworven.

  Met de onderzoekstentoonstelling Florida wilde TENT. de connecties en identiteiten van de nieuwe initiatieven in kaart brengen. Wat zou de kunst inhoudelijk en materieel bij kunnen dragen aan de kwaliteit van Rotterdam Zuid? Vaak wordt de bekende ‘Creative Class’-theorie van Richard Florida gebruikt als legitimatie voor het vestigingsbeleid van creatieve ondernemers in een woongebied. Maar wat willen kunstenaars zélf in dit veranderende stadsdeel? Hoe zien zij hun relatie met hun publiek en hun rol in Rotterdam Zuid?

Naast SENSATIONAL MIX presenteerden zich het collectief ADA, dat het publiek laat delen in hun onderzoek als kunst; NAC, dat bijna als een projectontwikkelaar woonblokken herontwikkelt voor de kunst en DE PLAYER, dat internationale geluidskunst met Rotterdam Zuid verbindt.

Meer over Florida is te vinden op de TENT. website.

Entrée presentatieruimte

Klaagmuur Laura Emsley

'Klaagmuur' met een presentatie van Laura Emsley

Julia Reinhold en Ana Mihajlovic aan de voetbaltafel van Laura Emsley

Videomeubel met vijf single channel werken van Dias & Riedweg

Interview met Radio Rijnmond vóór 't Gemaal

Overzicht van de presentatie

 Excerpt uit 'Dutch Football' van Raymond Cuijpers (wandprojectie)

Eerste Klachtenkoor Workshop

De val van de muur