english
nederlands

 

Helaas zijn er op dit moment geen nieuwe berichten. Je kunt je wel nog abonneren op de nieuwsfeed voor nieuwsberichten via de RSS-feed onderaan in het menu, zodat, wanneer er wel weer nieuwsberichten verschijnen, je op de hoogte wordt gebracht.


:: Recent


Na Vrijstaat Vlag ook Volkslied en... Cocktail

20-12-2012 ::

Na het selecteren van de mooiste vlag voor Vrijstaat AFRI op 6 oktober 2012, die inmiddels alle websites en andere zaken gelieerd aan Vrijstaat AFRI siert, wordt er op 4 januari 2013, tijdens de AFRI Nieuwjaar festiviteiten, een volksliederenwedstrijd gehouden, waarbij het beste volkslied wordt gekozen door de ingezetenen van Vrijstaat AFRI. Om het helemaal af te maken wordt er tijdens de nieuwjaarsborrel zelfs een eigen Vrijstaatscocktail gelanceerd: de AFRI libre. We hadden ook  al een eigen gedrukte krant en een online magazine. Het begint nu echt serieus te worden met de vrijstaat.... 

Voor meer info over Vrijstaat AFRI, ga naar Vrijstaatafri.net
De informatie over de activiteiten op 4 januari zijn ondergebracht op een speciaal voor dit evenement (door SENSATIONAL MIX gemaakte) website: AFRI Nieuwjaar website

Het online magazine heet Vrij AFRI, daar zijn tevens de online versies van de AFRI Courant te vinden, die onder hoofdredactie een van de ingezetenen van Vrijstaat AFRI wordt geproduceerd.Ontwerp de vlag!

25-08-2012 ::

 

Oproep aan alle inwoners van de Afrikaanderwijk: ontwerp de vlag!

Ontwerp de officiële vlag voor de Vrijstaat AFRI en win een mand met producten van lokale winkeliers t.w.v. 200 €

Op zaterdag 6 oktober 2012 wordt de Vrijstaat AFRI uitgeroepen. 

AFRI staat voor Autonome Federatie van Ruimdenkende Ingezetenen en we nodigen elke bewoner van de Afrikaanderwijk uit om burger te worden van deze nieuwe staat.

Deze trotse, nieuwe staat heeft natuurlijk een vlag nodig die deze trots en de kracht van de Afrikaanderwijk verbeeldt. Wij dagen elke bewoner van de Afrikaanderwijk uit om de vlag te ontwerpen!

Voorwaarden voor deelname aan de prijsvraag ‘Vlag voor AFRI’:

- Je moet in de Afrikaanderwijk wonen om mee te kunnen doen.

- Het ontwerp bestaat uit een tekening of maquette in materialen naar keuze van de ontworpen vlag met een beschrijving van de materialen die jij denkt dat hier bij horen. Denk er aan dat de vlag jarenlang en in weer en wind buiten zal moeten wapperen!

- Op de vlag moet een symbool voor de Vrijstaat AFRI komen te staan. Ook kleuren hebben bepaalde betekenissen. Denk hier over na bij het ontwerpen. Welke kleuren en welk symbool vind jij het beste horen bij je wijk?

Heb je er zin in en wil jij de prijs winnen? Lever je ontwerp dan vóór 24 september 2012 in bij LCC ’t Klooster o.v.v. VLAG VOOR AFRI / SENSATIONAL MIX of stuur het ontwerp via e-mail naar: roland@sensationalmix.nl

Een deskundige jury – namelijk iedere inwoner van de Afrikaanderwijk – zal beslissen welk ontwerp zij het mooist vindt. Van het winnende ontwerp zal door het Wijkatelier van Freehouse een heuse vlag worden gemaakt die eind oktober geplant zal worden op een centrale locatie in de wijk. 

 Dick Verdult op de Kaap

07-12-2011 ::

Als onderdeel van Reading Heads 39 interviewt Pam Emmerik beeldend kunstenaar, musicus, schrijver en performer Dick Verdult a.k.a. Dick el Demasiado in Tjechov & Co., literair café. 

Hij bereidt voor SENSATIONAL MIX een multimediaspektakel voor dat volgend jaar op een drijvend ponton in de Rijnhaven zal worden opgevoerd. Bovendien heeft hij een prachtige solotentoonstelling in het Van Abbe Museum op dit moment.

In geuren en kleuren zullen deze en andere relevante zaken uit het leven en werk van Dick de revue passeren. Kom dus op vrijdag 16 december naar Delistraat 2, Katendrecht, Rotterdam van 16.30 to 19.00 uur.

 

 Esther Urlus laat ons zien...

19-05-2011 ::

De laatste workshop in de reeks workshops over zintuigen staat in het teken van het gezichtsvermogen. Onder het motto ‘Zien in beelden’ zal filmmaker/beeldend kunstenaar Esther Urlus ons inwijden in de ‘direct animatie’: een animatie techniek waarbij direct op het filmmateriaal (celluloid) wordt gewerkt, zonder tussenkomst van een camera. Al in de begintijd van de cinema werd er met deze minder bekende techniek geëxperimenteerd. Direct animaties maak je bijvoorbeeld op doorzichtige film waar je op kunt tekenen, stempelen en plakken. Een andere mogelijkheid is om leader film en found footage, dus al bestaande films te gebruiken, waar je in kunt krassen, bleken, schuren en meer. Met direct animaties kunnen ook geluiden met een filmstrook worden gecreëerd. Het gaat hier meestal om ruis, maar met een beetje handigheid en kunde ontstaan uit patronen op celluloid (analoge) synthesizerachtige tonen.

De workshop is gratis, het enige dat de deelnemers mee moeten nemen is één of meerdere (liefst krakende) plastic zakken met logo en, als je dat toch in huis hebt, een potje nagellak. Geen enkel beletsel om mee te doen dus! Aanmelden kan nog steeds via bureau@sensationalmix.nl. Ben er wel snel bij want de workshop is bijna vol. De workshop wordt gehouden op 26 mei a.s. vanaf 13.30 u. in 't Kopblok in Hillesluis, Rotterdam Zuid.

'Mothlight': insektenvleugels direkt op een strook doorzichtige 16mm film geplakt.
Werk van Stan Brakhage, dé direct animatie filmmaker.Reisgids en dagboek Architectuurornamenten

18-05-2011 ::

Voor degene die het hebben gemist: de brochure/ reisgids, vormgegeven door Marieke de Rooy, behorende bij de tentoonstelling over architectuurornamenten in de Afrikaanderwijk van Marion Möller die SENSATIONAL MIX onlangs presenteerde is via een pdf hier alsnog te bekijken.

Lees hier ook het dagboek dat Roland Groenenboom heeft bijgehouden tijdens de tentoonstelling. Meer algemene info over deze tentoonstelling hier.Wijziging adresgegevens SENSATIONAL MIX

13-05-2011 ::

Helaas is er voorlopig een einde gekomen aan de samenwerking tussen SENSATIONAL MIX en een grote woningbouwcorporatie voor wat betreft een kantoorpand van waaruit wij kunnen opereren. Omdat een eventuele voortzetting hiervan niet in de nabije toekomst lijkt te liggen hebben wij ons telefoonabonnement op moeten zeggen waardoor ons vaste nummer (010 7511162) is komen te vervallen. We blijven bereikbaar op bureau@sensationalmix.nl (voor algemene zaken als aanmelding mailinglijst e.d.), nathalie@sensationalmix.nl en roland@sensationalmix.nl.

Natuurlijk gaan onze activiteiten gewoon door!

 Smaakwandeling door de modder

19-04-2011 ::

Onder de titel 'Smaakwandeling door de modder vindt aanstaande donderdag een workshop 'eetbare kunst maken en proeven' plaats onder leiding van Zeger Reyers. Reyers is bekend van zijn kunstwerken met eetbare zaken als paddestoelen en mosselen, maar ook van 'Rotating Kitchen', een werk waarbij hij een compleet ingerichte keuken liet ronddraaien tijdens een expositie. Wij garanderen dat de deelnemers aan deze workshop met beide benen op de grond blijven, althans fysiek. Er zijn nog enkele plaatsen voor deelname. Inschrijven kan via bureau@sensationalmix.nl. Deelname is gratis, wel drie borden en bestek meenemen!'Reisgids' bijna af

05-04-2011 ::

Onze reisgids is zo goed als gereed, de tentoonstelling is zo goed als ingericht. De Zuiderster is bijna klaar om de eerste gasten te ontvangen. De opening van de tentoonstelling is op 7 april om 17 u., maar hierbij alvast een preview van een bladzijde uit de bijbehorende reisgids bij de tentoonstelling over architectuurornamenten van Marion Möller, een detail van een ornament van Pretorialaan 18, Afrikaanderwijk, Rotterdam:Verhalen vertellen met Wapke Feenstra

31-03-2011 ::

Vanmiddag was het intensief praten en luisteren geblazen tijdens de workshop van Wapke Feenstra in Wijkcentrum 't Kopblok in Hillesluis. Deelnemers brachten de meest uiteenlopende dingen mee, waar eerst onder een doek aan werd gevoeld door mededeelnemers, die vervolgens hun eerste associaties met het voorwerp moesten vertellen. Het viel lang niet mee om niet te vervallen in een spelletje voorwerp raden, maar écht te voelen en te verwoorden waar het voorwerp je aan deed denken. Een plastic handschoen gevuld met afwaswater, zorgde voor grote verwarring, maar zelfs een theelepel kon nog mooie indrukken opleveren. Vervolgens vertelde Wapke over haar eigen werk én gaf een voorbeeld van verhaal: een mooie opmaat voor het echte werk van de deelnemers, het eigen verhaal vertellen.

De voorwerpen én deelnemers werden vervolgens op de foto gezet door fotograaf Paul van der Blom, die gewapend met scherm, paraplu, lamp en indrukwekkende camera een heuse ministudio ingericht had.

De verhalen worden nu uitgewerkt en samen met de foto's op een apart deel van onze website geplaatst, zodat eenieder het verhaal kan lezen over juist die éne sleutel, dat rare beeldje of een pol gras.

 

 Wat voelt Hillesluis?

24-03-2011 ::

Wat voel je als je een theelepel in je hand hebt? Of een stuk fruit? Misschien laat die kleine lepel in je grote hand je wel voelen dat je geen kind meer bent. Of lijkt het fruit veel minder rijp dan vroeger of dan in het land waar je geboren bent…

Onder leiding van Wapke Feenstra wisselen deelnemers aan de workshop ‘Tasten in je geheugen’ verhalen uit over vroeger en gisteren. De verhalen komen tot stand door het voelen aan zelf meegebrachte voorwerpen - dus nadrukkelijk niét door ernaar te kijken - die kunnen variëren van een zelf geteelde ui tot een beeldje geschonken door een favoriete oudtante. De enige eis is dat het voorwerp handzaam moet zijn én dat er iets over te vertellen valt.

De verhalen én de bijbehorende objecten worden op een website gedocumenteerd, zodat een mooie bundeling ontstaat van al deze verschillende herinneringen die in een wijk leven. 

De workshop vindt plaats in wijkcentrum 't Kopblok in Hillesluis op 31 maart ,13.30 u. - 16.30 u.

Meer info hier 

 Parfum proeven groot succes

15-03-2011 ::

Eigenlijk is er tijdens zo'n workshop maximaal plaats voor 15 personen, maar tijdens de workshop van Maki Ueda stonden wel 20 mensen te stampen, hakken, zeven, schudden, koken en mengen. Bovendien kwam een voltallige schoolklas met 7-jarigen een kijkje nemen hoe de volwassen hun eigen parfum aan het creëren waren. De meest exotische parfums kwamen voorbij, sommige lekker, zelfs heerlijk, anderen...wat zullen we zeggen...bijzonder...?

Het was hoe dan ook een heel geslaagde middag, waarvan TV Rijnmond zelfs een nieuwsitem maakte, dat de volgende avond de hele avond werd herhaald. Voor nieuwsitem klik hier.

Beeldverslag:

>>  lees meer
Eetbaar parfum! Wat Lekker!

16-02-2011 ::

 

Wat lekker!

 

Wist u dat als we zeggen dat iets lekker smaakt, we het eigenlijk vooral hebben over dat iets lekker ruikt? Maar ongeveer twintig procent van onze smaakervaring komt door het proeven met de tong, tachtig procent wordt door geur veroorzaakt.

Maki Ueda maakt in de workshop ‘Eetbaar parfum’ juist die invloed van het ruiken op proeven op een bijzondere manier tastbaar. Zij creëert samen met de deelnemers parfums die bijzonder ruiken én smaken.

 

Zij haalt haar inspiratie voor deze workshop uit ‘flavor pairing’ (vrij vertaald: smaken combineren), een idee dat er van uitgaat dat als de belangrijkste smaakprofielen hetzelfde zijn in verschillende ingrediënten, deze ingrediënten samen ook lekker moeten smaken.

De laatste jaren is van veel traditionele, maar ook van mindere voor de hand liggende ingrediënten tot op moleculair niveau uitgezocht welk smaakprofiel ze hebben. Via websites als http://www.foodpairing.be/ kan in een schema worden opgezocht welke combinaties op grond van deze overeenkomsten bestaan.

 

De deelnemers aan de workshop kiezen twee ingrediënten uit zo’n schema, een zogenaamde ‘food pairing tree’. Binnen een tijdelijke laboratorium opstelling doorlopen de deelnemers het volledige proces van het maken van extracten van deze zelf geselecteerde ingrediënten. Het eindproduct kan bijvoorbeeld olie zijn die naar basilicum en zwarte thee, of koriander en gember smaakt of een likeur geurend naar aardbei en wortel, of grapefruit en Parmezaanse kaas.


Aan het einde van de workshop, kan ieder deelnemer zijn of haar eigen, unieke, lekker smakende en geurende eetbare parfum meenemen. Een eetbaar parfum dat ons de complexiteit doet beseffen én de harmonie laat beleven van de interactie tussen het geur en smaak.

 

Een extra lekker nieuwtje is dat voor deze workshop door medewerking van Distilleerderij Rutte & Zn, gebruik kan worden gemaakt van hun zuivere biologische vodka als basis voor het eetbare parfum.

>>  lees meer
Harm Goslink Kuiper op Nederland 2

03-02-2011 ::

Vorige week was hij nog in actie te zien tijdens zijn workshop in wijkcentrum 't Kopblok in Hillesluis, deze week was hij met zijn band op Nederland 2 te bewonderen met een speciale compositie - natuurlijk op zijn zelfgemaakte instrumenten - voor de film 'Vete más legos, Alicia' in het kader van het IFFR: jawel, 'onze' Harm Goslink Kuiper.Gevoelige snaar

28-01-2011 ::


Harm Goslink Kuiper leidde gistermiddag de workshop 'Klinkend afval', als onderdeel 'horen' van de zintuigenworkshops in Hillesluis. Samen met de deelnemers zette hij in recordtempo een goed klinkend snaarinstrument in elkaar. "Hoe is het mogelijk, het klinkt heel swampy", was het commentaar van één van de deelnemers en hij had volkomen gelijk. Het instrument, gemaakt van onder andere een oud houten archiefkistje uit een documentatiecentrum in Groningen dat één van de deelnemers had meegebracht, klonk alsof het zou zo kunnen worden gebruikt voor een authentieke mississippi bluesband. Toen Harm erop speelde tenminste...

Nu heeft Harm het grote voordeel dat hij naast beeldend kunstenaar een begenadigd muzikant is, dus al snel iets aardigs uit zo'n instrument weet te krijgen, maar met wat prutsen en uitproberen wisten ook niet-geschoolde muzikanten wat aardige klanken te produceren. En, belangrijker nog, zij hebben geleerd om met andere ogen naar dagelijks gebruiksgoed en afval te kijken en vooral...te luisteren.

>>  lees meer
een sensationeel 2011 gewenst...

10-01-2011 ::Klachtenkoor Rotterdam in VPROgids

29-12-2010 ::

In de kersteditie van de VPROgids is een kort interview te lezen met SENSATIONAL MIX naar aanleiding van de uitzending van de documentaire van de Deense regisseur Ada Bligaard Soby op het themakanaal Holland Doc 24. De begeleidende foto van een gedeelte van de leden van Klachtenkoor Rotterdam Zuid is van Daniel Baggerman.Dagboek LADUMA! online

16-11-2010 ::

Roland Groenenboom, één van de oprichters van SENSATIONAL MIX, heeft een dagboek bijgehouden over de belevenissen rond de expositie LADUMA! Lees hier waarom Afri geen goed boek is, waarom vis en bananen goed voor je zijn en waarom een tafelvoetbaltoernooi ook een onderdeel van een expositie kan zijn.United Complaints Choirs Rotterdam

27-08-2010 ::

Het duurde even maar KLACHTENKOOR ROTTERDAM is onder de naam 'United Complaints Choirs Rotterdam' nu toch écht onderdeel van de internationale Complaints Choir website. Zie hier (scroll naar de laatste toevoeging op de pagina).

Meer over het SENSATIONAL MIX project: zie KLACHTENKOOR ROTTERDAMLADUMA! goed bezochte expositie

15-07-2010 ::

LADUMA! kende een grote variëteit aan bezoekers gedurende de expositieperiode: de jongste bezoekertjes waren een groepje kinderen van een opvang in de buurt van tussen de vier en zes jaar oud, die met opmerkelijke aandacht hebben rond gekeken. De oudste was zonder twijfel een elegante Indische dame van in de tachtig die erop stond haar rollator buiten te laten staan. 

>>  lees meer
LADUMA! opent over een week!

02-06-2010 ::

De voorbereidingen van LADUMA! zijn in volle gang. De fotobestanden van Antony Kaminju en video's van Rob Schröder zijn binnengekomen en na een kort bezoek van Musa Nxumalo is nu Laura Emsley gearriveerd om haar installatie op te bouwen.

 

>>  lees meer